ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в Правешкия манастир

22 април 2012 20:25, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в Правешкия манастир

Правешкият манастир „Св. вмчк Теодор Тирон” посрещна висок гост - Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил дойде тук в ранното утро на неделния ден, за да отслужи св. Литургия по случай Томина неделя. В съслужение с владиката участваха архим. Йоан (Страшников) - игумен на манастира, прот. Емил Якимов - игумен на Етрополския манастир, прот. Борис Петров - игумен на манастира „Зелин” - Ботевград, и прот. Любомир Казашки.

Мнозина бяха дошли в манастира, за да се черкуват и да получат архипастирско благословение. След службата митрополит Гавриил поздрави вярващите и им раздаде икони на Възкресение Христово.

Предния ден (събота) в катедралния храм „Св. Троица”, Ловеч, Ловчанският митрополит Гавриил ръкоположи нов дякон. По време на хиротонията той получи името Петър. Дякон Петър (Пенко Пенков) е роден през 1961 г. Има трима сина, двама от които са учили в Духовната семинария. Самият той, воден от любов към Бога и желанието да Му служи, завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария.

Да пожелаем на дякон Петър благодатно и душеспасително служение!

Текст и снимки: Ловчанска св. митрополия

 

 

Снимки

Архиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирАрхиерейска служба в Правешкия манастирДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »