ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО НА БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ МАКСИМ КЪМ МОСКОВСКИЯ И НА ЦЯЛА РУСИЯ ПАТРИАРХ КИРИЛ*

27 април 2012 20:20, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Максим

† М А К С И М ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,

ОБИЧНИ В ГОСПОДА СВЕТЕЙШИ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ НА

СЕСТРАТА РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

С искрена обич и високо уважение искам да изразя моята радост и радостта на Св. Синод на Българската православна църква, че мога да Ви поздравя на това свещено място под светлия чертог на светия равноапостолен цар Борис-Михаил – Покръстител на българския народ, който е ярко светило на всеправославното светийско небе и незамръкваща звезда на небосклона на богоблагословената българска земя.

Българската православна църква е честита да има като свой скъп гост Ваше Светейшество Светейший Кирил, Патриарх Московски и на цяла Русия, който е придружен от избрано църковно пратеничество. Днес ние с голяма радост посрещаме Ваше Светейшество и Вашите високи спътници в Синодалния параклис, в сградата на Св. Синод. В това гостуване ние виждаме ново скрепление на вековечните връзки между двете Църкви – сестри, тъй като Вие преподавате на всички нас благословението на светата Руска църква и ще отнесете оттук благослова на св. равноапостолен цар Борис, на св. Йоан Рилски и на всички български светии.

Нека Всемилостивият Бог щедро да дарува здраве и благощастие на Ваше зеловъзлюбено Светейшество и на многоуважаемите Ви спътници за преуспяването на светата Руска православна църква, за по-нататъшния разцвет на Вашата велика Родина, за вечната любов между нашите братски Църкви и народи! Амин.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

---------

* Произнесено по време на Молебена в Синодалния параклис „Св. цар Борис” на 27. 04. 2012 г. - непосредствено след пристигането на Светейшия Руски патриарх Кирил.

Снимка: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Негово Светейшество Българският патриарх Максим
« предишна новинаследваща новина »