ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРОГРАМА на посещението на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в гр. Пловдив

27 април 2012 19:55, Пловдивска митрополия
Московският и на цяла Русия патриарх Кирил

В приложения документ в края на новината можете да се запознаете с подробната програма на посещението на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в гр. Пловдив.

Знаковата визита на патриарх Кирил е очаквана с голямо вълнение от цялата Пловдивска епархия. Домакин на гостите от Русия в Пловдив е Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Той ще поднесе венци пред двата паметника на Хълма на освободителите - Църквата всякога тачи паметта на воините, загинали за каузите на народа си.

Владика Николай ще посрещне госта на границата на Пловдивска епархия – традиция, която спазва, откакто е митрополит в богоспасаемата ни епархия.

Народът ще посрещне Негово Светейшество патриарх Кирил в градинката на площад „Джумая” в 17,40 ч.

Св. Пловдивска митрополия обявява също така, че:

"Храмът ще бъде тесен, за да побере всички. Затова ще бъдат монтирани видеоекрани в двора на митрополитския комплекс „Св. Марина”, на ул. „Д-р Вълкович” и на ул. „Отец Паисий”.

Пловдивска православна телевизия ще предава на живо тържеството.

По отношение на ПОДАРЪЦИТЕ:

Църквата не е организация от този свят и не е материална. Тя е кауза за милиарди и милиарди хора от 2000 години насам. Даровете, които Църквата дава, са даровете на Тайнствата и на Светия Дух. Храната в нея е трапезата на Светата божествена Литургия. Това е същността на Църквата. Двамата патриарси не идват, за да ядем и пием или да си разменяме подаръци, а за да ни позволят да изпитаме радостта от съвместното общение в Христа. Земните излишества смайват бедните духом. Заповядайте в събота, 28 април, на църква и ще усетите кое е по-ценно и по-важно от приказките за подаръци, гозби и светски лукс.

Седем топовни салюта ще възвестят пристигането на Негово Светейшество в Пловдив и по този начин ще оповестим, че патриарх Кирил е вече в града ни, за да се помоли за нас – такава е историческата традиция при посрещане на високи гости.

Свещениците от Пловдивска епархия, облечени в богослужебни одежди, ще поведат лития – тържествено шествие, с което Пловдив ще изрази радостта си от визитата на патриарх Кирил. Иподякони от пловдивските храмове ще носят хоругви – църковни знамена с изписана икона и кръст, които напомнят победата на Господ Иисус Христос над ада, дявола и смъртта, и които подсилват вярата на хората, че под защитата на Бога за тях не е страшен никакъв враг".

За отваряне на прикачената Програма се кликва върху заглавието й (в кафяво), а след това: Open with > OK

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »