ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благословение за новостроящ се параклис в с. Скала

02 май 2012 16:02, Доростолска митрополия
Празник в с. Скала

Днес, когато св. ни Православна църква отбелязва празника в чест на св. цар Борис-Покръстител, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, протосингелът на епархията ставроф. ик. Добри Чаков и йеродякон Емилиан бяха посрещнати от архиерейския наместник на Дуловска духовна околия свещеноик. Райчо Върбанов в с. Скала.

Жителите на това прекрасно малко селце от Дуловска духовна околия с трепет очакваха да посрещнат своя архиерей. Те с радостни сълзи го поздравиха, защото за първи път в селото им влиза митрополит.

Всички с трепет се вслушваха в песнопенията, молитвено участваха във водосвета, извършен от митрополита и духовенството, и наблюдаваха с интерес всяко едно действие. Макар че в селото живеят наполовина християни и мюсюлмани, те казват: ние сме едно цяло, защото Бог е един. Молитвено участие взеха също и зам.-кметът на община Дулово по хуманитарните дейности г-жа Йорданка Стойчева и г-жа Селвиа Мехмед - кметски наместник на с. Скала.

След водосвета митрополитът направи първа копка и благослови началото за изграждането на параклис в чест на св. цар Борис-Покръстител.

Всички бяха поръсени за здраве. Митрополит Амвросий им раздаде иконки, като благопожела на всички да отнесат благословението в домовете си.

Текст и снимки: йеромонах Емилиан
http://www.silistra-diocese.eu/

 

 

Снимки

Празник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. СкалаПразник в с. Скала
« предишна новинаследваща новина »