ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин се проведе свещеническа конференция

03 май 2012 08:14, Видинска митрополия
Във Видин се проведе свещеническа конференция

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, на 2 май в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“, гр. Видин, се проведе месечната свещеническа конференция на духовниците от Видинска и Кулска духовни околии.

Свещеническата конференция започна със света Литургия, която бе отслужена от протойерей Михаил Иванов и протойерей Емил Николов, а протойерей Деян Дечев произнесе проповед върху живота и делото на св. цар Борис-Михаил.

Желанието на свещениците, изразено в предишни свещенически срещи, е конференциите да са духовни - литургични и по-малко административни. Такъв какъвто е бил редът на конференции в миналото. Въпреки това обаче, тази конференция премина строго административно, тъй като бяха засегнати предимно въпроси само от икономически-финансов характер.

След светата Литургия в сградата на Епархийското училище в двора на митрополията, където има пригодена зала, се проведе и самото заседание на свещеническата конференция.

Конференцията бъде открита и ръководена от архимандрит Поликарп, духовен надзорник на двете околии, като заседанието продължи с рецензия от протойерей Мариян Младенов, касаеща служението на отслужилите светата Литургия, както и проповедта.

След рецензията на отец Мариян бяха разгледани месечните справки за приходите и разходите, както и духовното развитие и просперитет на енориите, също така и въпроси, касаещи отговорността от страна на свещенослужителите към духовното им служение.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Във Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференцияВъв Видин се проведе свещеническа конференция
« предишна новинаследваща новина »