ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет

03 май 2012 08:20, Видинска митрополия
Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет

На 2 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан от 17,30 ч. в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, се проведе открита лекция на Клаус Кенет на тема „Къде е истината“.

Клаус Кенет е роден в Хамбург – Германия, но живее в Швейцария и е автор на книгата „2 000 000 километра в търсене на любовта“.

Книгата му бе основа на неговата лекция, чрез която той запозна слушателите с разкази за своето пътуване през различни религии и култове, които са го превели през Балканите, Турция, Индия, Тибет, Мароко, Тайланд, Арабския полуостров, Мексико, Бразилия, Африка, Аляска и др. и са го довели до истината в Православната вяра.

Срещата бе открита от архимандрит Поликарп, председател на храма, който представи г-н Клаус Кенет, подчертавайки, че се надява това да не е първата и последна среща, а да е по-чест гост на Видин, за радост и духовно утвърждение на вярващите.

След беседата архимандрит Поликарп от името на видинското духовенство и вярващите християни благодари на Клаус Кенет за благите му слова и положителен духовен заряд и му поднесе като дар албум на Рилската света обител, за спомен и духовна подкрепа чрез молитвеното покровителство на св. Йоан Рилски.

На срещата присъстваха духовници от Видинска и Кулска духовни околии, които изказаха своята благодарност пред г-н Клаус Кенет за проведената беседа-лекция.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет Във Видин се проведе открита лекция на Клаус Кенет
« предишна новинаследваща новина »