ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнични богослужения за Гергьовден в София

03 май 2012 17:27, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 6 май Църквата почита паметта на св. вмчк Георги Победоносец. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим в София ще бъдат отслужени следните архиерейски последования:

На 5 май (събота), в навечерието на празника, в столичния храм „Св. Георги“ (на Петте кюшета) ще бъде отслужена празнична Вечерня с петохлебие от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

В ротондата "Св. Георги" (в двора на Президенството) празничната Вечерня ще бъде предстоявана от ставр. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска св. митрополия.

Начало на вечерното богослужение - 18,00 ч.

На 6 май (неделя) от 9,00 ч. в столичния храм "Св. Георги" тържествената св. Литургия ще бъде оглавена от протосингела на Софийска св. митрополия, ставр. ик. Ангел Ангелов.

Пред столичния храм "Св. София" Знеполският епископ Йоан ще изпълни от 9,00 ч. последованието за освещаване на бойните знамена.

В Кремиковския манастир "Св. Георги" Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи от 13,00 ч. празничен водосвет.

 

 

« предишна новинаследваща новина »