ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Открит урок по СИП "Религия" в Ловеч

06 май 2012 16:37, Ловчанска митрополия
Учениците по Религия

В петък, 4 май 2012 г., в ОУ „Христо Никифоров” се проведе открит урок по СИП „Религия” в присъствието на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Урокът беше на тема "Прави добро". Госпожа Поляна Христова говори на децата за съвестта, която е вътрешният глас у човека. Той ни подсказва как да вършим добри дела и ни изобличава, когато сме извършили нещо лошо. Тогава християните трябва да поискат от Бога прошка, като отидат в църква и се изповядат пред свещеника. Владика Гавриил добави, че съвестта е глас Божи, вложен у човека, за да го ръководи. Съвестта може да бъде и подтисната и помрачена. След края на урока той поздрави децата, похвали ги за труда им, като обърна внимание на факта, че се вижда, че децата работят от отдавна и с истинско усърдие.

Училището, с директор г-н Венцислав Христов, от няколко години разполага със специален кабинет по Религия. Преподавателка на малките християнчета е г-жа Поляна Христова. В училището има общо четири групи по СИП "Религия - Християнство". Тук децата получават първите си познания за спасителната православна вяра и откриват ново измерение в света около тях.

Гости на открития урок, наред с Ловчанския митрополит Гавриил, бяха прот. Любомир Казашки, прот. Вениамин Павлов - свещеници в катедралния храм в Ловеч, г-жа Светла Христова, която е експерт по начално образование към Регионалния инспекторат по образованието Ловеч, като съвместява и контрола върху предмета "Религия" в област Ловеч, и г-жа Наталия Хумбаджиева, преподавател по СИП "Религия" в СОУ "Св. Климент Охридски", гр. Ловеч.

След урока владиката отново поздрави учениците и на всички раздаде иконки за благословение.

Нека религиозното образование в Отечеството ни пребъде и нека се развие за полза и спасение на целия ни народ!

 

 

Снимки

Учениците по РелигияУчениците по РелигияУчениците по Религия и Ловчански митр. ГавриилИкони за благословение от митр. ГавриилУчениците по Религия и Ловчански митр. ГавриилУчениците по Религия и Ловчански митр. ГавриилС дух и истинаОУ "Христо Никифоров" - Ловеч
« предишна новинаследваща новина »