ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин

05 май 2012 16:21, Видинска митрополия
40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин

С полагане на венци и цветя пред мавзолея на Екзарх Антим І продължиха проявите от честването на 40 години от създаването на математическата гимназия във Видин.

„Аз знам, че всяка една година от тези четири десетилетия са белязани с изключителните успехи на този град" - каза в приветственото си слово директорката на училището г-жа Румяна Петрова.

„Убеден съм, че сред вас има много личности, които утре ще прославят името на града ни" - обърна се към учениците и видинският градоначалник Герго Гергов, бивш възпитаник на училището.

Архимандрит Поликарп - духовен надзорник на Видинска и на Кулска епархия, подари на училището плакет с новия герб на Видинската митрополия, в който присъства и образът на Екзарх Антим Първи.

Честването на юбилея продължава с изложба „40 години ПМГ „Екзарх Антим Първи", която ще бъде открита в 17 часа в конферентния център на Областната администрация във Видин.

В нея са изложени пана с фотоси на успехите на възпитаниците на гимназията в различните учебни дисциплини и спорта. Изложбата ще бъде съпътствана и с представянето на специално изработен филм за пътя на училището от създаването му, до днес.

Ще се състои и тържествен юбилеен концерт в Драматичния театър. На него ще бъдат връчени юбилейни награди за високи заслуги. Сред официалните гости се очакват представители на Министерството на образованието, Община Видин, Областна администрация Видин, институции, директори на учебните заведения в града, бивши възпитаници на ПМГ „Екзарх Антим I“. Сред поканените са и директори на математическите гимназии от цялата страна, както и партньори от Сърбия и Румъния.

Текст: Катя Борисова, радио-Видин
Снимки: Венцислав Евтимов

 

 

Снимки

40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин40 години от създаването на ПМГ „Антим I“ в гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »