ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на Видин

06 май 2012 13:21, Видинска митрополия
Св. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на Видин

На 6 май с тържествена света Литургия, отслужена от архимандрит Поликарп, председател на храма, и от храмовото духовенство, бе отбелязан денят на светия великомъченик Георги Победоносец в катедралния храм на Видин. Южният му параклис е посветен на св. Георги, който особено се почита във Видин и Северозападния край. В тази връзка богослужението бе тържествено и подобаващо за храмов празник и почит към светеца-покровител на молитвения дом.

След светата Литургия архимандрит Поликарп отправи поздрав към всички, които на този ден празнуват своя имен ден и почитат деня на св. Георги като личен и семеен празник.

Тържествена св. Литургия с освещаване на паметник в чест на героите, загинали за свободата на България в с. Делейна, отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Св. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на ВидинСв. вмчк Георги Победоносец - храмов празник в катедралата на Видин
« предишна новинаследваща новина »