ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на храбростта и Българската армия във Видин

06 май 2012 13:23, Видинска митрополия
Денят на храбростта и Българската армия във Видин

Във Видин тържествено бе отбелязан денят на св. вмчк Георги, който се почита и като Ден на храбростта и Българската армия.

По повод празника Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на община Видин организира на централния площад "Бдинци" тържествена церемония по освещаването на бойните знамена и знамената на видинските училища, както и поднасяне на цветя и венци пред паметника на българските воини.

Празникът започна с химна на Република България, след което поздрав към видинското гражданство отправиха г-н Александър Русев, председател на областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, и г-н Герго Гергов, кмет на община Видин.

Тържествен водосвет и благославяне на знамената извърши архимандрит Поликарп, председател на катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски".

След водоосвещението архимандрит Поликарп, представител от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан на тържеството, поднесе поздравление към видинската общественост и гражданство.

Той поздрави и г-н Герго Гергов, кмет на община Видин, с неговия имен ден, пожелавайки му много здраве, радост, търпение и преуспяване.

Цветя пред паметника на загиналите воини за свободата на нашата родина от името на Видинския митрополит поднесе архимандрит Поликарп, както и представители на местната власт, местни структури на политически партии, представители на неправителствени организации и граждани.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Денят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във ВидинДенят на храбростта и Българската армия във Видин
« предишна новинаследваща новина »