ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в гр. Тервел

06 май 2012 19:19, Доростолска митрополия
Храмов празник в гр. Тервел

Днес Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий бе посрещнат в храм ”Св. вмчк Георги Победоносец” - гр. Тервел, където бе извършена Божествена света Литургия.

Протосингелът на епархията ставроф. ик. Добри Чаков, свещ. ик. Васил Райков, свещ. Вълчо Петров и йеродякон Емилиан посрещнаха митрополит Амвросий в храма, който чества и една година от освещаването си.

С благословението на митрополита, протосингелът на епархията даде начало на светата Божествена литургия, като през цялото време градоначалникът г-н Живко Георгиев и неговите заместници вземаха молитвено участие, както и гражданството и гостите на града.

По време на светата Литургия митрополит Амвросий възведе в йеромонашески чин йеродякон Емилиан.

След светата Литургия митрополитът поздрави всички с този светъл празник, след което пред храма бе извършен водосвет и бе отчетен корбан, който бе раздаден на всички за здраве.

След това с поздравително слово на градоначалника се даде началото на празника на града. Фолклорни състави от Тервел и от съседни градове на общината изпълниха богата програма.

Честит празник на всички именници!

За да чуете камбанния звън и да видите храма, може да посетите тази страница:

http://tervel.bg/news.php?subaction=showfull&id=1303110492&archive=&start_from=&ucat=&

Текст: йеромонах Емилиан
Снимки: Валентин Георгиев

 

 

Снимки

Храмов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. ТервелХрамов празник в гр. Тервел
« предишна новинаследваща новина »