ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в Златица

06 май 2012 22:02, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в Златица

Богохранимата Ловчанска епархия, макар и неголяма, се простира от двете страни на Балкана – от северната в по-голямата си част и от южната в по-малката.

Именно тази отдалечена от епархийския център част от диоцеза си посети днес Ловчанският митрополит Гавриил. Владиката премина Балкана, за да отслужи св. Литургия в храма на гр. Златица, Пирдопска духовна околия, който носи името на свети великомъченик Георги Победоносец. В съслужение с високопреосвещения митрополит участваха прот. Емил Якимов и прот. Николай Славчев.

След божествената служба по традиция владиката отслужи водосвет и освети корбан в най-голямото предприятие у нас за добив на цветни метали МОК „Елаците”, което дава поминък на голяма част от населението и от двете страни на Балкана.

Текст и снимки: Ловчанска епархия

 

 

Снимки

Архиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в ЗлатицаАрхиерейска служба в Златица
« предишна новинаследваща новина »