ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в ротондата „Св. Георги“

07 май 2012 07:15, Софийска митрополия
Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"

В навечерието на един от най-обичаните и чествани църковни празници от българите – Гергьовден, в древната ротонда „Св. Георги“ (в двора на Президентството) бе отслужена празнична вечерня с петохлебие.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим тя бе предстоявана от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. Във вечерното последование взеха участие софийският просингел - ставр. ик. Ангел Ангелов, председателят на храма ик. Йоан Куков и столични свещенослужители.

Да се помолят пред иконата на светеца-войн, се бяха събрали множество християни от цяла София. В края на богослужението еп. Йоан се обърна към вярващите с архипастирско слово за подвига на свети великомъченик Георги, който на дело показа как се отстоява вярата, как се получава Божията благодат и как се увенчава човек с небесен венец.

Текст: Весела ИГНАТОВА
Снимки: Нина КОМАРОВА

 

 

Снимки

Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"Празнична вечерня в ротондата "Св. Георги"
« предишна новинаследваща новина »