ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествена прослава на св. вмчк Георги Победоносец - празник на горублянския храм

07 май 2012 19:10, Софийска митрополия
Празник на горублянския храм "Св. Георги"

Светло тържество и молитвено настроение огряха сърцата и душите на богомолния народ в столичния квартал "Горубляне" от богоспасаемата Софийска епархия. Повод за това е храмовият празник на този благоукрасен и приветлив с външността си Божий дом. В чест на небесния закрилник на това свято място - свети великомъченик Георги Победоносец - беше отслужена тържествена света Литургия от храмовото духовенство - свещеник Лазар Георгиев и свещеник Петър Петров. Службата бе изпълнена с молитвено благодатно настроение и прекрасните песнопения на певците при храма.

В края на светата богослужба множество деца приеха Христа чрез св. Тайни Христови. Боговдъхновено слово за живота и подвига на великия мъченик Христов произнесе предстоятелят на храма. Накрая всички с едни сърца и уста изпяха многолетствие за българския първойерарх патриарх Максим, благочестивия ни народ, христолюбивото войнство и всички празнуващи този светъл празник.

По стародавна благочестива традиция в църковния двор на храма бе извършен водосвет с освещаване на корбан, подготвен от църковното настоятелство. Празничното настроение и потокът от хора не престана през целия слънчев и топъл майски ден и завърши с музикални изпълнения и вълнуващи произведения.

Текст: Мая ГЕОРГИЕВА
Снимки: Гергана СТАНОЕВА

 

 

Снимки

Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"Празник на горублянския храм "Св. Георги"
« предишна новинаследваща новина »