ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Знеполският еп. Йоан отслужи водосвет в Кремиковския манастир за Гергьовден

08 май 2012 18:54, Софийска митрополия
В очакване на владиката

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим в празничния ден, посветен на св. вмчк Георги Победоносец, Знеполският еп. Йоан посети Кремиковския манастир „Св. Георги Победоносец“.

След като бе подобаващо посрещнат от манастирското духовенството и многобройните поклонници, викарният епископ под звуците на песнопението „Ангел вопияше“, което подобава да се пее в периода след Възкресение Христово, влезе в манастирския храм “Покров Богородичен“. Негово Преосвещенство, заедно с придружаващия го ик. Александър Георгиев и протойерей Серафим Янев, и. д. игумен на манастира, и свещеник Васил Иванов от София отслужи празничен водосвет.

Преизпълненият с богомолци от цяла София храм внимателно слушаше молитвеното последование и възторжените песнопения, изпълнявани от възпитаниците на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

В края на чинопоследованието еп. Йоан се обърна към множеството с пастирско слово, в което говори за живота и подвига на св. Георги Победоносец. Той поздрави протойерей Серафим Янев за многобройните му и усърдни трудове, които полага за тази света обител и за други поверени нему храмове, приветства Нейно Всепреподобие монахиня Теодора, която отскоро премина на служение в светата обител, изказа поздравление на всички именници и благопожела на всички поклонници - Христовия мир, закрилата на свети Георги и Божието благословение да пребъдва над всички домове и жители на квартал "Кремиковци".

Текст и снимки: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

На Гергьовден в Кремиковския манастирПосрещане на епископаПосрещане на епископаПосрещане на епископаПосрещане на епископаПосрещане на еп. ЙоанПосрещане на еп. ЙоанПосрещане на еп. ЙоанПосрещане на еп. Йоан Софийските семинаристиЗнеполски еп. ЙоанИк.Александър Георгиев и монахиня ТеодораВодосветВодосветЗнеполски еп. ЙоанНа Гергьовден в Кремиковския манастир На Гергьовден в Кремиковския манастир Знеполски еп. ЙоанДядо ДобриДворът на Кремиковския манастир
« предишна новинаследваща новина »