ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Летният празник на св. Николай във Видин

09 май 2012 14:11, Видинска митрополия
Летният празник на св. Николай във Видин

В деня, когато светата ни Православна църква чества паметта на св. Николай Чудотворец и св. Христофор, във видинския митрополитския храм, който днес празнува своя храмов празник, бе отслужена тържествена св. Литургия.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия. В съслужение участваха архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, и йеромонах Максим.

Слово за празника произнесе архимандрит Антим, който напомни, че трябва да следваме стъпките на нашия Господ и Спасител Иисус Христос и на Божиите угодници, които са засвидетелствали любовта и жертвеността си за Неговото име. Той припомни и съвременно чудо, чрез което се вижда всегдашната закрила на св. Николай Чудотворец.

По време на светата Литургия бе осветено и раздадено коливо в чест на светеца-покровител на храма за здраве и благословение на миряните.

В навечерието на празника бе отслужена тържествена вечерна служба, в която взеха участие духовниците от катедралния храм на Видин, както и свещенството от митрополитския храм.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Летният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във ВидинЛетният празник на св. Николай във Видин
« предишна новинаследваща новина »