ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхален концерт на школата по Източноцърковно пение към храм "Св. Кирил и Методий"

10 май 2012 12:28, Софийска митрополия
Програма

На 8 май в салона на Софийската св. митрополия се състоя Празничен пасхален концерт на школата за Източноцърковно пение към Енорийския център при храм „Св. Кирил и Методий“. Концертът премина под надслов „От възкресението на Лазар към Възкресение Христово”. Той се организира по повод петгодишнината от създаването на школата. Водещ на вечерта бе презвитера Яна Чиликова.

В салона на Митрополията се бяха събрали духовници, начело със софийския протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов, и близки на изпълнителите. Участниците - 25-те мъже и жени на различна възраст и с различни професии - показаха своите познания и умения в усвояването на църковнопевческото изкуство. В програмата им бяха включени песнопения, които се изпълняват в периода на Страстната седмица и в пасхалните дни.

В края на концерта от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, отец Ангел поздрави ръководителя на школата – г-н Любомир Янъков за добрите резултати на школата и пожела бъдещи добри успехи на певците.

Текст: Андрей Касабов

 

 

« предишна новинаследваща новина »