ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Министри поздравиха софийски свещеник за успешна работа по социални програми

10 май 2012 14:00, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

Днес министър-председателят Бойко Борисов, заедно с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев поставиха началото на стажантска програма за младежи до 29 години. В Програмата се включват две министерства и се финансира по схема "Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОП РЧР). Във фирмения магазин на "Баумакс" заедно с министрите се събраха директори на районни поделения на министерствата, началник отдели на различни общински структури, ръководството на „Баумакс”, младежи – стажанти във фирмите, и заинтересовани.

Новата програма бе представена от Зорница Русинова, заместник-министър и ръководител на управляващия орган на ОП РЧР. След официалното представяне на постигнатите резултати до този момент, с кратки слова се включиха работодатели – бенефициенти по схемата, наели младежи.

Сред тях бе и протойерей Серафим Янев, който през изминалата година направи възможното, за да назначи на работа петима младежи, които да работят към храм „Успение Богородично“, Горна малина. В обръщението си той сподели своя опит и изказа благодарност за предоставената възможност на Българската православна църква да се включи в проектите. В изказването си подчерта, че за разлика от всички присъстващи, които работят в сферата на бизнеса, той е наел младежи, които да работят за другите, полагайки за тях социални грижи.

Събитието продължи с лични срещи на министър-председателя и министър Тотю Младенов с работодателите. Те изразиха своето одобрение за успешната работа на протойерей Серафим Янев и се запознаха с част от младежите, които са ангажирани в програмата.

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е с бюджет малко над 1 милиард и 200 милиона евро. Той е разпределен в общо 140 конкретни схеми, които вече са стартирали и се изпълняват. От 2007 г. до момента над 870 000 души са се включили по различни проекти на ОП РЧР.

Текст: Весела ИГНАТОВА

 

 

« предишна новинаследваща новина »