ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в деня на светите равноапостолни братя Методий и Кирил

14 май 2012 17:22, Софийска митрополия
Архиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и Методий

Въпреки че бе в работен ден, празникът в чест на светите равноапостолни славянски просветители Методий и Кирил в столичния храм, на който те са покровители (храма при Женския пазар), отново събра множество вярващи. Службата, както и на празничната вечерня предния ден, поведе Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан. След като преживя кризата на разкола и беше възвърнат в лоното на БПЦ през 2004 г., храмът отново се превърна в огнище на православния духовен живот в столицата, за което основна заслуга има усърдното и благодатно свещеническо служение, липсата на дистанция между духовенство и пасоми, както и Енорийският център с неговите множество школи и курсове.

Сред обновения интериор на храма, при прекрасното пеене на клиросните певци и молитвеното настроение на вярващите Негово Преосвещенство извърши светата Литургия в съслужение с председатели на столични храмове. В края на богослужението Знеполският епископ Йоан се обърна в проповедта си към вярващия народ с горещо напътствие да следват примера на св. равноапостолни Кирил и Методий, покровители на българския народ, които всякога ходатайстват пред Бога за нашия духовен напредък по пътя на спасението.

Текст: Руси РУСЕВ
Снимки: ставр. ик. Мина МИНЧЕВ

 

 

Снимки

Знеполски еп. ЙоанАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийИк. Александър Георгиев - председател на храм "Св. св. Кирил и Методий"Архиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и МетодийАрхиерейска св. Литургия за празника на св. Кирил и Методий
« предишна новинаследваща новина »