ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪОБЩЕНИЕ на Русенската св. митрополия

17 май 2012 14:04, Русенска митрополия
Лого на Русенска митрополия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит Русенската св. митрополия съобщава, че на 10 май т.г. в болница „Токуда” в София беше извършена успешна планирана кардиологична операция на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит. Възстановяването му, с Божията помощ, протича нормално без усложнения и вече е изписан от болницата.

Изказваме благодарност на всички, които в деня на операцията отправиха своите молитви към Жизнеподателя Бога за успешното й извършване.

Признателни сме на високопрофесионалния кардиологичен екип под ръководството на доц. Димитър Николов.

Призоваваме свещенослужителите от богохранимата Русенска епархия, при молитвеното участие на благочестивото православно изпълнение, в предстоящия неделен ден, след светата литургия да отслужат молебен за здравето на епархийския ни митрополит и бързото му и благополучно възстановяване, като не забравят да го споменават и в ежедневното си молитвено правило.

В тази връзка и на основание проведените медицински изследвания и представени епикризи, Русенската св. митрополия опровергава всички появили се в някои недобросъвестни и непроверени печатни и електронни съобщения, както и социални мрежи, че митрополит Неофит страдал от тежки и неизлечими заболявания и че бил подал оставка от Русенския митрополитски престол, като счита, че те са несъвместими с християнската и журналистическата етика и са подсъдни. Приканваме православните християни да не обръщат внимание на подобни издания, а за информация за църковни събития да се обръщат единствено към официалните електронни и печатни издания на Българската православна църква – Българска патриаршия, както и към официалните сайтове на митрополиите на БПЦ – БП.

Заявяваме, че повече изявления относно здравословното състояние на Русенския митрополит Неофит до завръщането му в гр. Русе и без негово благословение няма да бъдат давани и всяка появила се информация по този повод, извън официалните съобщения, да се счита за невярна и недействителна.

 

 

« предишна новинаследваща новина »