ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Богочовекът Христос и Църквата между дефиницията и събитието“

17 май 2012 15:48, Мария Стойкова
Доц. д-р Мариян Стоядинов

За дванадесети път във Варна се провежда „Майски салон на изкуствата”. Тази година в програмата беше включена и богословска лекция. Лектор беше доц. д-р Мариян Стоядинов, заместник-декан по учебната дейност в Православния богословски факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Доц. Стоядинов е постоянен и чакан гост на варненци. И сега, въпреки проливния дъжд точно преди срещата, имаше много хора, които искаха да чуят какво ще каже.

„Богочовекът Христос и Църквата между дефиницията и събитието“ – това беше темата, която разви Мариян Стоядинов на 16 май в Духовно-просветния център при храм „Св. архангел Михаил”. Тема, която стои в основата на смисъла на живота на всеки един от нас. Кой е Богочовекът Христос и как Той като отправна точка открива тайната на Бога и тази на човека, и защо на Църквата не може да се даде определение. Защото тя е не статична, тя не може да се осезае. Тя е събитие!

Можете да чуете лекцията на доц. д-р Мариян Стоядинов по-долу.

 

&feature=youtu.be

Текст и снимки: Мария Стойкова

 

 

Снимки

Доц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян СтоядиновДоц. д-р Мариян Стоядинов
« предишна новинаследваща новина »