ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. Мирково

21 май 2012 20:45, Ловчанска митрополия
Празникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. Мирково

Между Стара планина и Средна гора един малък параклис се възвисява над околния пейзаж. От това място погледът спира в склоновете на двете български планини и кара наблюдателя да се замисли за Създателя на тези дивни земни красоти. Параклисът, намиращ се между селата Мирково и Смолско, Пирдопска духовна околия, е посветен на св. равноапостолни царе Константин и Елена. Той е притегателно място както за местните, така и за всички, които преминават от тук.

На днешния ден Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил премина Балкана, за да отслужи по традиция св. Литургия тук. В съслужение с владиката участваха прот. Емил Якимов и прот. Николай Славчев.

След службата митрополит Гавриил отслужи водосвет, благослови и поздрави вярващите с духовното тържество.

Радостта от равноапостолния празник бе двойно по-силна поради това, че на същия ден, но преди 32 години, митрополит Гавриил е бил възведен в йеродяконски чин.

На многая и благая лета! Честит празник!

 

 

 

Снимки

Празникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоПразникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоПразникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоПразникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоВисокопреосвещеният Ловчански митрополит ГавриилПразникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоПразникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоПразникът на св. равноапостолни Константин и Елена в с. МирковоПараклисът "Св. Константин и Елена" в с. Мирково
« предишна новинаследваща новина »