ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа света Литургия за жителите в с. Средище

23 май 2012 17:48, Доростолска митрополия
с.Средище

С благословението на митрополит Амвросий днес, на Отдание на Пасха, жителите на това прекрасно добруджанско селце за първи път станаха съпричастници на св. божествена Литургия, извършена от прот. Добри Върбанов.

В съответствие с канона върху импровизирания престол бяха поставени св. мощи на св. Пантелеймон и други светии.

Голяма бе радостта на всички, събрали се в Дневния център за възрастни хора с увреждания да посрещнат своя архиерей. Със сълзи на очи от радост те го поздравиха с думите "Христос воскресе", защото за първи път посрещат митрополит в селото.

Светата Литургия бе отслужена от прот. Добри Върбанов, като молитвено участие взеха Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, протосингелът ставроф. ик. Добри Чаков и йеромонах Емилиан.

След Литургията митрополитът благопожела крепко здраве на всички и да отнесат благословението по домовете си. На всички бе раздадено по едно червено яйце и козунак, а митрополит Амвросий им раздаде за благословение по една иконка "Възнесение Господне".

Сред миряните имаше и една рожденичка, която навърши 82 години, за нея всички заедно изпяхме многолетствие. Тя сподели, че най-големият подарък, който някога е получавала през годините, това е, че в село тя присъства на първата света Литургия.

 

 

 

Снимки

с.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средищес.Средище
« предишна новинаследваща новина »