ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща - „Ролята на неправителствените организации и резултатите от съвместната работа с местната власт” във Видин

23 май 2012 23:21, Видинска митрополия
Среща - „Ролята на неправителствените организации и резултатите от съвместната работа с местната власт” във Видин

Заместник-областният управител на област Видин Елка Георгиева, в качеството си на заместник-председател на Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси проведе среща на тема: „Ролята на неправителствените организации и резултатите от съвместната работа с местната власт”. Тя е част от културната програма на ХІ национален етнофестивал за песни и танци, организиран от Сдружение „Културен център Филчев” – гр. Видин. В срещата взеха участие Методи Филчев, председател на сдружението „Културен център за социална демокрация и защита правата на човека”, Димитър Тодоров, регионален представител на Комисията за защита от дискриминация, архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия, йеромонах Максим и Петър Петров, председател на Сдружение „Наука, изкуство, култура и екология”- гр. Видин.

Представителите на неправителствените организации изразиха мнение, че с подкрепата на местната власт ще има повече възможности за ускоряване на интеграционния процес.

Г-жа Георгиева се ангажира да инициира среща между местната власт и представителите на неправителствените организации за обмяна на идеи и добри практики при осъществяването на процеса на интегриране.

Днес пред Художествената галерия „Никола Петров” – гр. Видин, се състоя гала-спектакълът „По поречието на Дунав”, в който се изявиха фолклорни състави и клубове по спортни танци.

Текст и снимка: Областна управа Видин

 

 

« предишна новинаследваща новина »