ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в манастира на с. Каменци

24 май 2012 21:26, Доростолска митрополия
Христос се вознесе!

Днес Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий посети манастира "Възнесение Господне", за да оглави архиерейската богослужба по повод храмовия му празник. Там той бе посрещнат от ефимерия прот. Добри Върбанов.

Светата архиерейска Литургия бе начената от ставроф. ик. Добри Чаков – протосингел на светата митрополия, в съслужение със свещ. ик. Райчо Върбанов - архиерейски наместник на Дуловска духовна околия, прот. Стефан Димитров, свещ. Георги Михнев, свещ. Роман Михалев и йеромонах Емилиан.

Тъй като на този ден селото празнува и своя съборен празник (селски събор), множество гости, дошли при своите роднини по повода, посетиха светата обител и взеха молитвено участие в св. Литургия.

След като митрополит Амвросий изнесе проповед, в която обясни съдържанието и на двата празника днес - Господския Възнесение и всенародния - на славянската писменост и българската просвета и култура, бе извършен водосвет и бе осветен и раздаден корбан за здраве на всички.

Христос се вознесе! Воистину се вознесе!

 

 

 

Снимки

Христос се вознесе!Христос се вознесе!Христос се вознесе!Христос се вознесе!Христос се вознесе!Христос се вознесе!Христос се вознесе!Христос се вознесе!
« предишна новинаследваща новина »