ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в с. Палилула

25 май 2012 14:10, Видинска митрополия
Храмов празник в с. Палилула

На 24 май, Възнесение Господне, бе отбелязан храмовият празник на параклиса в с. Палилула, община Бойчиновци.

Параклисът „Св. Възнесение Христово” в с. Палилула е осветен преди пет години.

Оттогава около параклиса се дострояват различни помощни сгради според възможностите. В деня на своя храмов празник жителите на селото се радваха на нови придобивки – камбана и новоизградена камбанария с малка още недовършена магерница към нея.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан празничното богослужение извърши Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий в съслужение с енорийския свещеник архимандрит Йосиф.

След тържествената Литургия и водосвет бе отслужен чинът за освещаване на камбана, както и бе благословен празничният корбан за здраве и благоденствие на жителите на малкото и китно село Палилула.

Първият камбанен звън бе поверен в ръцете на дете, та да може камбанният звън винаги да напомня на вярващите от селото за чистосърдечната молитва и служение на Бога.

В своето слово епископ Сионий, във връзка с Господския празник и с отбелязването на 24 май като Ден на славянската писменост и култура, подчерта огромното значение на нашата писменост и култура за християнското самосъзнание и оцеляването на нашия народ.

Празникът продължи с изпълнения от танцовия и певчески състав при читалище „Просвета - 1921”, село Охрид.

Текст и снимки: архимандрит Йосиф

 

 

Снимки

Храмов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. ПалилулаХрамов празник в с. Палилула
« предишна новинаследваща новина »