ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовно тържество в гр. Хамбург – Германия

27 май 2012 00:27, Видинска митрополия
Духовно тържество в гр. Хамбург – Германия

На 26 май в българското училище в гр. Хамбург – Германия, се проведе урок, свързан с 24 май - деня, когато почитаме паметта на светите равноапостолни братя Кирил и Методий и прославяме тяхното просветително дело, създаването на българската азбука, чрез която нашият народ достигна до богопознанието.

Урокът бе свързан със създаването на буквите от светите Братя, като акцентът бе запознаването на учениците с глаголическата азбука.

Урокът бе изнесен от свещеник Кръстин Апостолов и Люба Карабаджакова. На срещата присъства и взе участие и архимандрит Поликарп, гост на църковната община в Хамбург.

След урока в българската школа, в Алтона – Хамбург, в салон на един от местните храмове се проведе среща на Българо-немското дружество в Хамбург, свързана с 24 май, където достойно бяха почетени паметта и делото на светите братя Кирил и Методий.

При откриването на срещата архимандрит Поликарп и свещеник Кръстин Апостолов поздравиха българите, техните семейства и приятели и им пожелаха светлината, която е греела в сърцата на светите Братя, да грее и в техните сърца, да се обичат, подпомагат, както и във всичко да са единни и задружни.

Тържеството продължи с народни танци и общи хора, както и със задушевни разговори, обединяващи и сплотяващи православните българи в Хамбург.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Духовно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – ГерманияДуховно тържество в гр. Хамбург – Германия
« предишна новинаследваща новина »