ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в с. Попина

27 май 2012 16:58, Доростолска митрополия
Архиерейска св. литургия в с. Попина

Днес, когато светата ни Църква чества празника на светите Отци от Първия вселенски събор, по покана на председателя и църковното настоятелство на храма жителите на с. Попина посрещнаха своя архиерей - Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий.

Начало на светата Литургия, с благословението на митрополита, бе дадено от предстоятеля на храм ”Св. вмчк Георги Победоносец” прот. Стефан Димитров. В съслужението участваха и прот. Добри Върбанов, свещ. Георги Михнев и йером. Емилиан.

След литургията архиереят поздрави всички с празника и ги запозна с първите осем члена от Символа на вярата. След проповедта бе изпято многолетствие за Негово Светейшество Българския патриарх Максим, членовете на Св. Синод и целия клир на светата ни Църква.

На многая и благая лета!

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Архиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. ПопинаАрхиерейска св. литургия в с. Попина
« предишна новинаследваща новина »