ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на Великотърновския митрополит Григорий със студентите от ПБФ

29 май 2012 09:38, Великотърновска митрополия
Великотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФ

На 28 май в Православния център „Проф. Тотю Коев” на Великотърновския университет се проведе среща-разговор на митрополит Григорий със студентите от Богословския факултет. Такива срещи се осъществяват периодично и са резултат на доброто сътрудничество между Университета и Великотърновската света митрополия.

Присъстваха: ректорът проф. дпн Пламен Легкоступ, деканът на Православния богословски факултет доц. д-р Димитър Попмаринов, общинският съветник инж. Николай Николов, ръководителят на Православния център свещ. Зоран Мамучевски, преподаватели и студенти.

Основната тема на разговора беше визитата на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в България, която се състоя от 27 до 29 април тази година. Отец Зоран беше подготвил мултимедийна презентация със снимки от това паметно събитие, в което, между впрочем, пряко участие са взели самият проф. Пламен Легкоступ, доц. Димитър Попмаринов и гл. ас. д-р Магдалена Легкоступ, преподавател в Богословския факултет.

В хода на разговора бяха засегнати и други теми, като например влиянието на медиите върху обществото и Православната църква. Не беше подминат и въпросът за религиозното образование в нашата страна и за необходимостта от въвеждане на предмета „Религия” в българското училище. Обсъдена беше и идеята, преподаватели и студенти от Богословския факултет да участват с беседа или доклад при провеждането на ежемесечните свещенически конференции.

Негово Високопреосвещенство не пропусна възможността да отправи своя апел към студентите да посещават редовно лекциите и упражненията, а също така да вземат дейно участие в живота на Църквата.

В края на срещата митрополит Григорий благодари за отправената му покана и благослови всички присъстващи, като им раздаде икони с ликовете на св. Григорий Богослов и св. Йоан Рилски.

На Богословския факултет и на Великотърновския университет многая лета!

 

 

Снимки

Великотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФВеликотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФВеликотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФВеликотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФВеликотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФВеликотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФВеликотърновският митрополит Григорий със студентите от ПБФ
« предишна новинаследваща новина »