ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Великотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствия

01 юни 2012 12:29, Великотърновска митрополия
Великотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствия

На 31 май в сградата на Областната администрация на град Велико Търново Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и благоденствие на жителите на областта и за избавление от зловредното многодъждие и погубителните трусове. С архиерея съслужиха свещеноиконом Асен Иванов и протойерей Михаил Хаджиев.

На молебена присъстваха: областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев, заместник-областният управител г-жа Любомира Попова и служителите на институцията.

Повод за отслужването на този молебен са зачестилите наводнения и земни трусове, които нанесоха немалко щети както във Великотърновска област, така и в цялата страна.

В края на молебена митрополит Григорий благослови всички служители на Областната администрация, като им раздаде икони с лика на св. Йоан Рилски, а свещениците поръсиха със светена вода работните места на експертите в сградата на администрацията.

 

 

Снимки

Великотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствияВеликотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствияВеликотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствияВеликотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствияВеликотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствияВеликотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствияВеликотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и избавление от природните бедствия
« предишна новинаследваща новина »