ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Петдесетница в Ловчанска епархия

03 юни 2012 20:00, Ловчанска митрополия
Новата камбанария на Етрополския манастир

Много от храмовете в Ловчанска епархия са посветени на Светата Единосъщна, Животворяща и Неразделна Троица, затова днес, когато св. Православна църква празнува своя рожден ден, освен духовната радост, обилно произтичаща от естеството на празника, много вярващи имат и още един допълнителен повод за радост. Това е празникът на техния храм, там където са кръщавани те самите и децата им; където се черкуват, изповядват, причастяват; където водят своя духовен живот в Христа.

В навечерието на празника Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи Велика вечерня в храма „Св. Троица” на Етрополския манастир, в който благодарение дарителството на министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов, депутата от ГЕРБ г-н Емил Димитров и г-н Владимир Житенски бе изградена нова камбанария.

На Петдесетница празнува своя храмов празник и катедралният храм в престолния на епархията град. Радостно бият църковните камбани в неделното утро, радостно е и чувството, което споделят вярващите помежду си, когато си честитят празника и си пожелават: „На многая лета!”

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи тук св. Литургия в съслужение с архим. Викентий Митев, ставр. свещеноик. Кънчо Кабадийски, свещеноик. Любомир Казашки, свещеноик. Вениамин Павлов.

След службата вярващите се поклониха на св. кръст с вградена в него частичка от св. Кръст Господен и получиха благословение и иконка от своя духовен архипастир - митрополит Гавриил.

По традиция след празника бе осветен корбан и бе дадена празнична трапеза.

 

 

Снимки

Новата камбанария на Етрополския манастирВелика вечерня в Етрополския манастирВелика вечерня в Етрополския манастирВелика вечерня в Етрополския манастирВелика вечерня в Етрополския манастирХрамовата икона на манастира - Св. ТроицаПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в ЛовечПразникът на катедралния храм "Света Троица" в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »