ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело и погребение на новопреставления ставрофорен протойерей проф. д-р Радован Бигович

05 юни 2012 15:59, Българска Патриаршия
Ставрофорен протойерей Радован Бигович

На 4 юни 2012 г., Свети Дух, бе отслужена заупокойна св. Литургия и опелото на видния богослов ставрофорен протойерей д-р Радован Бигович, редовен професор в Православния богословски факултет при Белградския университет. Той се упокои в Господа на 31 май 2012 г. в Белград. Опелото се състоя в църквата „Св. архангел Гавриил” в белградския квартал Земун, където служеше отец Радован Бигович.

За да измолят от Господа упокоение душата на ставр. прот. Радован Бигович, в опелото му взеха участие: Негово Светейшество Сръбският патриарх Ириней, преосвещените епископи Бачки Ириней, Зворничко-Тузлански Василий, Жички Хризостом, Браничевски Игнатий, Шумадийски Йован, Будимланско-Никшички Йоаникий, Крушевачки Давид, Йегарски Порфирий, Хвостански Атанасий и Ремезиянски Андрей.

Ставрофорен протойерей д-р Радован Бигович е роден на 17 януари 1956 г. в Никшич, Черна гора. Завършил е Богословския факултет в Белград, където и докторира, и Философския факултет в Белград. Два мандата е бил декан на Православния богословски факултет.

Автор е на няколко книги, между които и издадената на български език „Църква и общество”, на много статии и есета за различни списания и сайтове в Сърбия и чужбина, чест гост на различни радио- и телевизионни предавания и участник в международни богословски форуми. Той е основател и дългогодишен президент на Християнския културен център в Белград.

Бог да упокои отец Радован Бигович и душата му да се радва в Господа там, където почиват душите на праведниците!

Източник: Официален сайт на СПЦ
Снимки: Ортфото и Официален сайт на СПЦ

 

 

Снимки

Опело на ставрофорен протойерей Радован БиговичОпело на ставрофорен протойерей Радован БиговичОпело на ставрофорен протойерей Радован БиговичОпело на ставрофорен протойерей Радован Бигович
« предишна новинаследваща новина »