ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Православна музика ще звучи пет дни в Поморие

06 юни 2012 12:54, Сливенска митрополия
Сливенска света митрополия

От 7 юни до 11 юни 2012 г. в гр. Поморие ще се проведе Деветият международен фестивал на православната музика „Св. Богородица - Достойно есть”. Фестивалът ще бъде открит на 7 юни в 19 ч. в храм „Св. Рождество Богородично” с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, свещеници от Сливенска епархия и гости на фестивала. След това ще се проведе и литийно шествие от храма по централните градски улици до площад „Св. Кирил и Методий”, където митрополит Йоаникий и кметът на Поморие г-н Иван Алексиев ще поздравят участниците и гостите.

Тази година на фестивала ще се представят 32 хорови състава от 9 държави с над 1000 участници. България ще бъде представена от 13 състава, Русия – 8, Украйна -3, Сърбия и Гърция с по 2 и Беларус, Румъния, Германия и Холандия с по 1.

Програмата предвижда на 8, 9 и 10 юни да се провеждат фестивални концерти, както и такива на открита сцена. Ще има и концерти в православните храмове в градовете Бургас, Несебър и Созопол.

На 11 юни, когато Църквата чества празника „Св. Богородица - Достойно есть”, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий ще отслужи празнична св. Литургия с участие на гостуващи хорове, след което ще стане и официалното закриване на фестивала.

 

 

« предишна новинаследваща новина »