ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополия

08 юни 2012 15:07, Видинска митрополия
Посланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополия

Негово превъзходителство г-н Филип Отие - посланик на Франция в България, на 8 юни посети гр. Видин. В състава на делегацията от Френското посолство бяха включени г-н Матю Брюшон - икономически съветник и заместник-ръководител на Регионалната икономичека служба, и Ксавие Во - стажант в посолството.

Във Видин посланикът бе приет от кмета на Видин г-н Герго Гергов, г-н Пламен Трифонов, председател на Общинския съвет, както и от г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин.

Посланик Отие бе приет в сградата на Видинска света митрополия от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, който посрещна високия гост с радост и блага дума.

Митрополит Дометиан приветства посланика и като изтъкна заслугите на Франция в подкрепа на освобождаването на нашия народ от османско владичество и жертвоготовността на френски политици, дипломати и културно-просветни дейци, благодари за любовта и всеотдайността на французите към българския народ. Делегацията бе посрещната с тропара на празника Петдесетница и многолетие за френския и за българския народ.

Митрополит Дометиан подари на високия си гост книгата „Летопис на Българската православна църква“, като му пожела да се вдъхновява от написаното и гледайки незаличимото богатство, което Църквата е дала на българския народ, да бъде радетел за единство и просперитет в отношенията на Франция с България.

На останалите гости митрополит Дометиан подари напрестолна Библия.

Посланикът на Франция в България Филип Отие благодари за топлото посрещане от страна на Видинския митрополит Дометиан и го увери, че ще пази спомен в сърцето си за тази любов, с която е бил обграден, както и това, че ще работи за благото на България и българския народ.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Посланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополияПосланикът на Франция в България Филип Отие посети Видинска митрополия
« предишна новинаследваща новина »