ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В деня на св. Паисий Хилендарски празнуваме и 3 години от откриването на Официалния сайт на Българската Патриаршия

19 юни 2012 13:30, Българска Патриаршия
Св. Паисий Хилендарски

През настоящата 2012 г., в деня на своя небесен покровител св. Паисий Хилендарски, Официалният сайт на БПЦ-Българска Патриаршия празнува 3 години от своето благословено откриване за служение на Бога, Българската православна църква, Отечеството и христолюбивия ни народ.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, духовен наставник и ръководител на сайта, поздравява всички вас, скъпи в Господа наши читатели, по случай днес празнувания преподобен йеромонах, подвижник, горещ за нас пред Бога молитвеник, просветител и будител на нашия народ св. Паисий Хилендарски!

Към всички членове от екипа на сайта Сливенският митрополит Йоаникий се обръща със следните топли отечески слова: „Всесърдечно поздравяваме колектива, който е обединен в доброто и всячески се старае „с време и без време” да разпространява истините на светото Евангелие сред нашия народ. Все така бодърствувайте във вярното служение на светата ни Църква и винаги се стремете да изпълнявате своето призвание според образеца на св.Паисиевата ревност и любов към вярата, българския род и език, към Бога! На тези, които се срамуват да се наричат православни българи, със слово и дело помагайте да преоткрият православната вяра и да заживеят в лоното на Църквата – единствения кораб на спасението. Свидетелствайте за вярата на българските светии пред тези, които се чуждеят спрямо църковния дух и живот, за да престанат да се изкушават, а да прозрат вечната ценност на св. Православие и да напреднат в послушание към съборното и спасително дело на Църквата.

На тези, които ценят повече чуждото, отколкото завоеванията на Българската православна църква, припомняйте и разказвайте без умора за смисъла на нейното велико служение сред нашия народ – велико в простотата на чистия и кротък дух, в опазването на неизменната Христова вяра, в мистичното евхаристийно освещение, в делата на любовта - дело дивно в своята непостижима за нас богооткровеност и съработничество с Бога. По примера на св. Паисий Хилендарски вразумявайте според силите си тези, които хулят своята Църква, защото така те предават своя народ и не му принасят никаква полза!

Пазете в сърцата си думите на светеца: „Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории”, за да пишете достойно летописа на Българската православна църква и да привличате към нея всички, които четат написаното от вас, та да бъде то за слава Божия, за укрепване на Църквата, за спасение на четящите, а вам за нетленна „полза и похвала”! Трудовете ви да бъдат всякога за слава на нашия Господ Иисус Христос, за да се подпомага духовната просвета сред нашия народ. За всичко да благодарим на Бога! По молитвите на св. Паисий бъдете здрави, духовно трезвени, силни и в Господа благословени и честити!”

Ръководителят на Културно-просветния отдел на Св. Синод Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, се присъединява към думите на Сливенския митрополит Йоаникий и призовава Божието благословение над всички служители и сътрудници на Официалния сайт на БПЦ-БП: главния редактор, редакторите, регионалните епархийски редактори, специалистите - преводач, коректор, машинописка; фотографите, "ДейтаМплант" ООД, сътрудниците, които от все сърце и душа изпращат своите прекрасни текстове, преводи, икони и снимки. "Да просвещават православния народ със спасителните истини на Христовото учение, за да има „любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вяра, кротост, въздържание” (Гал. 5:22-23). Пожелаваме, казва митрополит Гавриил, на всички здраве, дълголетие, духовна радост и все повече успехи.”

С празничен дух и благодарност към Св. Синод,към всички членове на екипа ни и към всички наши читатели текста подготви:Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »