ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изложба-базар бе открита във видинското читалище

25 юни 2012 19:26, Видинска митрополия
Изложба-базар бе открита във видинското читалище

На 25 юни в сградата на Народно читалище „Цвят - 1870“, гр. Видин, бе открита изложба-базар. Изложбата-базар се организира от Народно читалище „Цвят“, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Дома за деца с умствена изостаналост, гр. Кула. В изложбата-базар са включени творби на деца с умствена изостаналост, които показват големия талант, намиращ се в тези деца. Бяха изложени рисунки, керамика, плетива, гоблени, икони и декоративни изделия.

Изложбата бе открита от г-н Любомир Илиев, секретар на читалище „Цвят“, като думата бе предоставена на г-н Цветомир Вълчев, директор на Дома за деца с умствена изостаналост, гр. Кула.

От името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан при откриването на изложбата взе участие архимандрит Поликарп, който поздрави организаторите за възможността видинското гражданство да се запознае с уменията на децата с увреждания. Той пожела на г-н Вълчев да бъде силен и въпреки трудностите, преди всичко финансови, да дава възможност на децата да се развиват и да радват хората със своите умения.

Част от децата демонстрираха своите умения пред гражданите на Видин.

Изложбата ще остане в читалището до 29 юни 2012 г.

За повече снимки: http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Емилиян Петров

 

 

« предишна новинаследваща новина »