ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинска митрополия взе участие в Международния ден за борба с наркоманиите

26 юни 2012 14:44, Видинска митрополия
Видинска митрополия взе участие в Международния ден за борба с наркоманиите

На 26 юни се отбелязва Международният ден за борба с наркоманиите.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан Видинска света митрополия се включи в отбелязването на Международния ден за борба с наркоманиите.

Организатори на отбелязването на Международния ден за борба с наркоманиите бяха Община Видин и Общинският съвет по наркотичните вещества – Видин.

Отбелязването на деня започна в катедралния храм “Свети вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, където бе извършен Молебен за здраве и благословение на наркозависимите, техните семейства и близки, и всички, които се борят в превенцията на зависимостите. Молебенът извърши архимандрит Поликарп, който поздрави присъстващите от името на Видинския митрополит Дометиан и им пожела сили и търпение в борбата със зависимостите.

След молението в катедралния храм от 11 ч. в центъра на РИО – Видин в Община Видин се проведе играта “Стани богат” с участието на доброволци от Младежкия съвет по наркотичните вещества и ученици от ПМГ “Екзарх Антим I”; игра и дискусия с публиката.

За най-знаещите бяха подготвени много награди, а младежите от Съвета получиха грамоти за успешно преминали обучение за обучители и за участие в акции, инициативи, кампании и дейности по превенция в областта на зависимостите сред връстници и приятели.

За повече снимки, посетете http://vidinskamitropoliya.com/.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »