ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, Поповско

26 юни 2012 16:38, Русенска митрополия
Храмов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, Поповско

На 24 юни 2012 г., неделя, Св. Православна църква отбелязва Рождението на светия славен пророк и предтеча Господен - св. Йоан Кръстител.

В този тържествен ден по повод на храмовия празник на храм „Св. Йоан Кръстител” – с. Горица, Поповско, с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит, архиерейска св. Литургия отслужи неговият викарий - преосвещеният Месемврийски епископ Яков.

В съслужението участва и енорийският свещеник на селото Росен Ангелов. Църковните песнопения бяха изпълнени от Милен Бакалов и архимандрит Серафим Геновски, който прочете и апостолското четиво.

След литургията епископ Яков произнесе проповед за дългоочакваното и радостно за праведните родители на св. Йоан Предтеча рождение.

Осветен бе корбан от риба и раздаден на всички присъстващи. Извърши се водосвет за здраве и благопреуспяване на всички жители на селото и дошлите да почетат празника гости.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Храмов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, ПоповскоХрамов празник и архиерейско богослужение в с. Горица, Поповско
« предишна новинаследваща новина »