ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Скъпа светиня пристигна в Доростолска епархия

27 юни 2012 23:05, Доростолска митрополия
Скъпа светиня пристигна в Доростолска епархия

По случай храмовия празник на катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел”, гр. Силистра, в древлепросиялата Доростолска епархия за поклонение пристигна част от Светия Кръст Господен, който е вграден в иконата на „Св. равноапостолни царе Константин и Елена” от 17 век.

Иконата пристигна според програмата в 18 ч. на пл. "Свобода" и бе посрещната от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, високопреосвещения Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, преосвещения епископ на Калъраш и Слобозия Винченцио, преосвещения епископ на Тулча Висарион, Деволския епископ Теодосий, духовенството на светата Доростолска митрополия, от съседна Румъния духовенството на Калъраш и Тулча и градоначалника на гр. Силистра г-н Юлиян Найденов.

Светинята бе придружавана от представителите на Йерусалимската патриаршия архимандрит Юстин и архимандрит Игнатий.

С литийно шествие, водено от духовия оркестър на гр. Силистра и духовенството, множеството народ се бе стекло на площада да посрещне светинята и да изпроси благословение, което да отнесе по своите домове.

Светинята ще бъде в Доростолска епархия от 27 юни до 1 юли, след което ще отпътува за Велико Търново, а след това за Монтана и Видин. Накрая ще бъде посрещната за поклонение в митрополитската катедрала "Св. Неделя" в София, преди отново да отпътува за светата земя на Йерусалим.

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Скъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархияСкъпа светиня пристигна в Доростолска епархия
« предишна новинаследваща новина »