ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерна служба в с. Калипетрово

29 юни 2012 07:13, Доростолска митрополия
Празнична вечерна служба в с. Калипетрово

По традиция както всяка година, и тази Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий посети срещу Петровден с. Калипетрово. Заедно с него бяха и Стобийски епископ Наум, който е и гл. секретар на Св. Синод, Деволски епископ Теодосий и Велички епископ Сиoний. Те бяха посрещнати от протосингела на св. Митрополия ставроф. ик. Добри Чаков в храм ”Св. Димитър Солунски”.

Особено голяма бе радостта на това прекрасно и приказно село Калипетрово, че освен своя архиерей, те посрещнаха и скъпата светиня от светата земя Йерусалим.

С благословението на митрополит Амвросий начало на вечерната служба бе дадено от архимандрит Атанасий, а в съслужение участваха и архимандрит Василий, игумен на Чипровската света обител, и дякон Александър.

След вечерната служба бе извършено петохлебие за здраве на всички благочестви християни на с. Калипетрово и на богоспасаемия народ и гостите на Доростолска епархия. Храмът бе тесен да побере хората, дошли да вземат молитвено участие в службата. От малки до големи се редяха на опашка, за да изпросят благословение от светинята.

След службата на гостите бе показан Православният център, носещ името на приснопаметния митрополит Иларион.

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Празнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. КалипетровоПразнична вечерна служба в с. Калипетрово
« предишна новинаследваща новина »