ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. първовърховни апостоли Петър и Павел в Ловчанска епархия

29 юни 2012 22:28, Ловчанска митрополия
Празник в Етрополе

По случай празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел Ловчанският митрополит Гавриил отпътува за гр. Етрополе. Тук той отслужи св. Литургия в храм „Св. архангел Михаил” в съслужение със свещеноиконом Огнян Георгиев, прот. Емил Якимов и прот. Христо Нинов. В края на службата Негово Високопреосвещенство награди с офикия "ставрофорен свещеноиконом" отец Огнян, а с офикия "иконом" отците Емил и Христо.

На св. служба присъства и кметът на града инж. Богомил Георгиев, на когото владиката връчи по случай празника икона на св. Новоселски мъченици и юбилейна златна монета.

Негово Високопреосвещенство след службата отпътува за с. Лопян, Ботевградска духовна околия, за да отслужи водосвет по случай храмовия празник на селото, чийто храм на днешния ден има и 150-годишен юбилей.

 

 

Снимки

Празник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеПразник в ЕтрополеХрамът в с. Лопян на 150 г.Храмът в с. Лопян на 150 г.Храмът в с. Лопян на 150 г.Храмът в с. Лопян на 150 г.Храмът в с. Лопян на 150 г.
« предишна новинаследваща новина »