ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено богослужение за Петровден в с. Трайково

30 юни 2012 15:33, Видинска митрополия
Тържествено богослужение за Петровден в с. Трайково

На 29 юни Църквата почита паметта на светите първовърховни апостоли Петър и Павел. По този повод с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан тържествена света Литургия бе отслужена в храм „Св. апли Петър и Павел“ в с. Трайково, Ломска духовна околия.

Светата Литургия отслужи архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, в съслужение с йеромонах Максим, енорийски свещеник на селото.

За духовно поклонение архимандрит Поликарп занесе чудотворната икона на св. Пантелеймон, съхранявана в едноименния старинен храм на светеца във Видин.

Проповед върху живота на двамата първовърховни апостоли произнесе йеромонах Максим. След светата Литургия бе извършен празничен водосвет и осветена празнична гозба за здраве и духовна радост на жителите и гостите на селото.

В своето слово архимандрит Поликарп преподаде на вярващите християни архипастирското благословение на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и им пожела много здраве, радост и изпълване на сърцата им с Христова любов.

Благодарност за всеотдайността и любовта към храма и духовния живот бе отправена към г-н Румен Радевски, кмет на с. Трайково, както и към енорийския свещеник йеромонах Максим.

Песнопенията на светата Литургия изпълни хорът при катедралния храм на Видин.

Духовното тържество продължи с празнична музикална програма, изнесена от децата при местната детска градина. Децата получиха грамоти от Видинска света митрополия в благодарност за това, че дейно участват в църковните инициативи и празненства.

На тържеството скъп гост бе г-н Иво Иванов, кмет на община Лом, заместник-кметове от общината, както и приятели на гр. Лом от Италия.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Емилиян Петров

 

 

« предишна новинаследваща новина »