ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Дометиан посети Изворския манастир

07 юли 2012 16:34, Видинска митрополия
Митрополит Дометиан посети Изворския манастир

На 7 юли, деня за отбелязване паметта на света великомъченица Неделя, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан посети Изворската света обител „Успение Богородично“.

Целта на посещението бе свързана с обновяването на манастирския комплекс, а именно ремонт на манастирската леглова база.

След като посети килиите и разгледа направения ремонт, митрополит Дометиан отслужи в храма тържествен молебен и освети новите придобивки на манастира.

В богослужението взеха участие архимандрит Василий, игумен на обителта, и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин. Молитвено участие взеха и много гости, дарители и спомоществователи на манастира.

Митрополит Дометиан в своето слово благодари на отец-игумена за всеотдайната грижа, която има за облагородяването на обителта, и му пожела все така да е усърден в служението си за полза на обителта и благочестивите поклонници.

След молението в храма, в манастирската трапезария бяха връчени грамоти и благодарствени писма на дарителите, дали своята лепта и труд по време на строителните-ремонтни дейности в манастира.

От името на Видинския митрополит бе връчена на потрудилите се луксозна Библия, от която да черпят благодатни слова и осмислят живота си в Бога.

Митрополит Дометиан взе участие и в заснемането на филм за историята на Изворския манастир „Успение Богородично“.

Гост на манастира бе и църковният певец Димитър Арнаудов, който зарадва гостите с църковни песнопения, изпети сладкогласно и умилително.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »