ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дяконска хиротония в Ловеч

08 юли 2012 19:54, Ловчанска митрополия
Дяконска хиротония в Ловеч

В петата неделя след Петдесетница Ловчанският митрополит Гавриил въведе в свещения дяконски чин, чрез ръковъзлагане по истинната традиция на св. Православна църква, монах Михаил, игумен на Чекотинската св. обител.

Когато преди шест години Тошо Диловски дошъл при владиката, все още не знаел, че един ден ще стане монах. Владиката го изпратил в Чекотинския манастир, за да провери себе си дали може да стане монах или свещеник. Манастирът по онова време имал много проблеми, с които трябвало да се бори младият човек. С благословението и наставлението на Негово Високопреосвещенство той постепенно започнал да преобразява красивия манастир и сега там поклонникът усеща истинска грижа и благоговение към Бога.

Преди година и половина митрополит Гавриил извърши монашески постриг над младия мъж и така той стана монах Михаил, а днес - йеродякон Михаил.

Благословено и многоплодно служение на светата ни Църква о. йеродяконе Михаиле!

 

 

Снимки

Дяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в ЛовечДяконска хиротония в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »