ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 17. 02. 2012 г.

12 юли 2012 16:52, Българска Патриаршия

По писмо на Софийска св. митрополия, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка за ръкополагането на Радко Василев Иванов от гр. София за енорийски свещеник на вакантна енория в Софийска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

Дава благословение, на основание чл. 134, ал. 2 от УБПЦ, Радко Василев Иванов от гр. София, да бъде ръкоположен за енорийски свещеник на вакантна енория в Софийска епархия.

+++

Св. Синод разгледа писмо на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка за ръкополагането на Георги Стоянов Георгиев, от с. Григорево, Софийска област, за енорийски свещеник на вакантна енория в Западно- и Средноевропейска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

Дава благословение, на основание чл. 134, ал. 2 от УБПЦ, Георги Стоянов Георгиев, от с. Григорево, Софийска област, да бъде ръкоположен за енорийски свещеник на вакантна енория в Западно- и Средноевропейска епархия.

+++

Св. Синод разгледа Решение на ВЦС относно оферта на библиотечен софтуер, представена от "СофтЛиб" ООД, град София, за изработването на електронен каталог на книгите в библиотеката на Софийската духовна семинария.

Св. Синод Р Е Ш И:

Одобрява горепредложената оферта за изработване на електронен каталог в библиотеката на СДС "Св. Йоан Рилски".

+++

Св. Синод разгледа писмо на Адрианополския епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, с което известява, че манастирският събор разгледал писмо на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", съгласно което ще предостави 4 броя манастирски ръкописи, които да бъдат дигитализирани и дигиталните копия да бъдат включени в изложба.

Св. Синод Р Е Ш И:

За да бъдат запазени авторските права, Рилският манастир да не предоставя 4-те броя манастирски ръкописи на Националната библиотека.

Манастирът да дигитализира със свои средства 4-те броя манастирски ръкописи и да изпрати дигитално копие на Националната библиотека.

 

 

« предишна новинаследваща новина »