ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Родителските комитети разговарят в Президентството ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО РЕЛИГИЯ

13 юли 2012 07:03, Българска Патриаршия
Герб на Р България

На 12 юли 2012 г. представители на "Български родителски комитет" и "Родителски комитет за духовно-нравствено възпитание" бяха поканени в Президентството за обсъждане на поставените от тях неотложни въпроси за преодоляване на духовно-нравствената криза, в която се намират българските деца и младежи, както и цялото ни общество.

Г-н Александър Тодоров, г-н Данаил Димитров и г-н Михаил Пулиев бяха приети от д-р. ик. н. Анна-Мари Виламовска, секретар по здравеопазване, образование и наука на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

50-минутният разговор между родителите и президентската власт е преминал в добронамерен и диалогичен дух. Представителите на българските родители са посочили, че не виждат разумна причина децата да бъдат възпрепятствани да се запознават в дълбочина с основните истини, духовно-нравствените ценности, културата и историята на светата Православна Църква под формата на задължителни занимания и часове по "Религия" в детската градина и училището.

Г-жа Виламовска от своя страна е споделила убеждението си, че подобни знания са необходими за подрастващите и без съмнение съответстват на образователните и културни традиции в България. Днес тя ще запознае президента на Републиката г-н Плевнелиев с исканията на родителите за въвеждане на предмета "Религия" в задължителната общообразователна подготовка на българските деца и ученици.

На 24 юли т.г. предстои среща на родители от БРК и РКДНВ с представители на Министерството на образованието, младежта и науката.

Текст: Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »