ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 16. 03. 2012 г.

13 юли 2012 15:21, Българска Патриаршия

По повод реставрацията на Чудотворната икона на Св. Богородица в Бачковската св. обител.

Св. Синод Р Е Ш И:

Да бъде възложено на монах Симеон Дионисиатски и монах Методий Зографски, заедно с г-н Илия Асенов - художник-реставратор, да работят по реставрацията на Чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир.

Реставрацията на иконата да бъде извършена само и единствено в отделна стая в Бачковската св. обител, като да се следи най-строго иконата да не бъде изнасяна от там.

Възлага на екипа да изготви и представи оферта за реставрацията на иконата и стъпките, които ще бъдат предприети по нея, а г-н Илия Асенов да представи проектодоговор за реставрацията на иконата.

Да бъдат подготвени и изпратени писма до игумените на манастира "Дионисиат" и манастира "Зограф" на Св. Гора - Атон, с което да им се извести за решението на Св. Синод да възложи на о. Симеон и о. Методий реставрацията на Чудотворната Бачковска икона с молба за благословение и отпускане на братята от манастирите, за да извършат реставрацията.

+++

По писмо на Ловчанския митрополит Гавриил, ръководител на КПО на Св. Синод на БПЦ-БП, с молба във връзка с изготвяне на унифицирани учебни програми, учебни помагала и материали по Религия - Християнство за детските градини и общообразователните училища, както и по Православен катехизис за църковните училища, за съдействие от страна на Епархийските митрополити в призоваването на епархийските катехизатори и преподаватели по Религия-Християнство да споделят своя методически опит и изпращат изработените и ползваните от тях материали до "Културно-просветния отдел" на Св. Синод на БПЦ.

Св. Синод Р Е Ш И:

Да бъдат подготвени и изпратени писма до всички Епархийски митрополити, като приложено им се изпрати и писмото на Ловчанския митрополит Гавриил.

+++

По писмо на Софийска св. митрополия, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка, за ръкополагането на Марин Николов Маринов, от град София, за енорийски свещеник на вакантна енория в Софийска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 134 ал. 2 от УБПЦ дава благословение Марин Николов Маринов да бъде ръкоположен за енорийски свещник на вакантна енория в Софийска епархия.

+++

По писмо на Софийска св. митрополия, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка, за ръкополагането на Георги Леонидов Янев, от град София, за енорийски свещеник на вакантна енория в Софийска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 134 ал. 2 от УБПЦ дава благословение Георги Леонидов Янев, от град София, да бъде ръкоположен за енорийски свещеник на вакантна енория в Софийска епархия.

+++

По писмо на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка за ръкополагането на Иван Данчев Карагеоргиев, от Ст. Загора, за енорийски свещеник на вакантна енория в Западно- и Средноевропейска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 134, ал. 2 от УБПЦ дава благословение Иван Данчев Карагеоргиев, от гр. Стара Загора, да бъде ръкоположен за енорийски свещеник на вакантна енория в Западно- и Средноевропейска епархия.

+++

По писмо на Пловдивския митрополит Николай, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка за ръкополагането на Никола Кирилов Николов от град Хасково за енорийски свещеник на вакантна енория в Пловдивска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 134, ал. 2 от УБПЦ дава благословение Никола Кирилов Николов, от град Хасково, да бъде ръкоположен за енорийски свещеник на вакантна енория в Пловдивска епархия.

+++

По писмо на Пловдивския митрополит Николай, с приложен протокол на Епархийския съвет и одобрена кандидатска преписка за ръкополагането на Георги Иванов Гинев, от град Хасково, за енорийски свещеник на вакантна енория в Пловдивска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 134, ал. 2 от УБПЦ дава благословение Георги Иванов Гинев, от град Хасково, да бъде ръкоположен за енорийски свещеник на вакантна енория в Пловдивска епархия.

 

 

« предишна новинаследваща новина »