ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 25. 04. 2012 г.

13 юли 2012 15:38, Българска Патриаршия

Във връзка с писмо на Пловдивския митрополит Николай, на основание чл. 138, ал. 3 от УБПЦ за преминаването на свещеник Тотю Нанков Тотев, служещ при храм св. "Арх. Михаил", град Килифарево, Великотърновска епархия, в клира на Пловдивска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание чл. 138, ал. 3 от УБПЦ приема писмото за сведение.

+++

Във връзка с писмо на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, на основание член 138, ал. 3 от УБПЦ, за преминаването на свещеник Стефан Митков Тафров от клира на Пловдивска епархия в клира на Варненска и Великопреславска епархия. За целта е получено съгласието на Пловдивския митрополит Николай свещ. Стефан Тафров да премине на клирическо служение от клира на Пловдивска в клира на Варненска и Великопреславска епархия.

Св. Синод Р Е Ш И:

На основание член 138, ал. 3 от УБПЦ приема писмото за сведение.

+++

Св. Синод Р Е Ш И:

Определя Видинския митрополит Дометиан да отслужи св. Божествена литургия на 29 юни т.г. в храма "Св. Йоан Рилски" на СДС и връчи дипломите на завършващите петгодишния и двугодишния курс.

Определя Пловдивския митрополит Николай да отслужи св. Литургия на 30 юни т.г. в Семинарския храм на ПДС и връчи дипломите на завършващите петгодишния курс семинаристи.

За подаръци на завършващите да бъдат подготвени албуми на Българския патриарх Максим, както и по един брой на Св. Библия, издание на Зографския манастир.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »