ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

175 години от рождението на йеродякон Игнатий - Васил Левски

18 юли 2012 22:35, Ловчанска митрополия
Честване на Васил Левски в Ловеч

В храм „Св. Богородица” гр. Ловеч митрополит Гавриил отслужи панихида по случай 175 години от рождението на Апостола на свободата йеродякон Игнатий (Васил Левски).

В този храм дяконът се е черкувал някога, когато е пребивавал в града. Днес на певницата, от която е звучал мелодичният му глас, стояха хористите от хора „Евстати Павлов” при катедралния храм „Св. Троица” в Ловеч.

В съслужение с владиката участва цялото ловешко духовенство. В храма бе и кметът на Ловеч г-н Минчо Казанджиев.

По късно честването продължи пред паметника на Апостола, издигащ се над града на хълма Стратеш. Тук Негово Високопреосвещенство произнесе слово към гражданите на Ловеч, в което акцентира върху важността на възпитанието, което децата получават в семейството и училището. Той каза, че дякон Игнатий още от дете е бил учен от родителите и учителите си на вяра и любов към ближните и Отечеството. И ето че това възпитание дало обилен плод, пред който благоговейно се прекланяме. По подобен начин би трябвало да се грижим за децата си и днес, за да може когато пораснат, техните дела също да пораждат възхищение и похвала.

 

 

Снимки

Честване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в ЛовечЧестване на Васил Левски в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »